Ofis Malzemeleri

Fatih 25020 Kopya Kalemi

Fatih 25020 kopya kalemi 12 adet kırmızı öğrencilerin, profesyonellerin, günlük hayatında yazma alışkanlığı olan herkesin kalemliklerinde bulunan kalemlerdir.

Kopya Kalem

Günümüzde, insanlar kurşun kalemle yazmak yerine bilgisayar gibi teknolojik aletleri daha çok tercih etmektedir. Bununla birlikte insan tarihi kadar eski olan elle yazı yazma hala varlığını korumaktadır. Yıllar içinde yazı yazmanın artması, resim, mimarlık gibi alanlarda da kalemin kullanılmasıyla kalem çeşitleri artmıştır. Kullanıcılara daha verimli bir yazma tecrübesi yaratmak için kalemin içinden dış kabuğuna kadar pek çok yönü zaman içinde geliştirildiğini bilmekteyiz. Kalemin çekirdeğindeki ve onu çevreleyen tahtadaki yükseltmeler, yazmanın ne kadar tatmin edici olduğu konusunda büyük bir fark yaratabilir. Fatih 25020 kopya kalemi de kullanım kolaylığı ve pek çok renk seçeneğiyle yazmayı sevenler arasında popüler bir kalemdir.

Fatih 25020 Kopya Kalemi Özellikleri

Fatih 25020 kopya kalemi özellikleri genel olarak aşağıdaki başlıklarla değerlendirildiğini bilmekteyiz.

  • Kalem Derecesi

Bir kalemin çekirdeği aslında uzun zamandır kil ve grafit kombinasyonundan yapılmıştır ve

bu iki bileşenin oranı kaleme “derecesini” verir. Ölçeği yukarı veya aşağı hareket ettirdikçe, ilave kil, kalemleri fiziksel olarak daha sert ve izlerini daha açık hale getirirken, ilave grafit, kalemi daha yumuşak ve sayfada daha koyu hale getirdiğini bilmekteyiz.

  • Kalem Cilası

Kurşun kalem üzerindeki cila, ahşabın koruyucu kaplamasıdır. Elin kavrayabilmesi için pürüzsüz ve tutarlı bir doku sağlamaktadır.

  • •       Uç Dayanıklılığı

Kaleminizin sıkıcı, hantal ve rahatsız edici hale gelmeden önce ne kadar rahat bir şekilde yazdığının bir ölçüsüdür. Seçtiğiniz kalemin derecesi ile puanınızın geçerli olacağı süre arasında doğrudan bir ilişki vardır.

  • •       Lekelenme/Bulaşma

Leke, kağıdın selüloz liflerine gömülmemiş fazla grafit fırçalandığında ve üzerine bulaştığında meydana gelir. Sanatsal uğraşlar için kullanıldığında aslında kalemlerin bir özelliği olsa da, çirkin, can sıkıcı ve yazarlar tarafından istenmemektedir.